Een BKR registratie, je hoopt nooit dat je er één krijgt, althans geen negatieve BKR registratie. Geld lenen met een negatieve BKR registratie is namelijk bijna niet mogelijk. We leggen hier de nadruk op “bijna”. Je kunt namelijk wel een minilening zonder BKR aanvragen. De minilening of ook wel flitslening of minikrediet genoemd is dan ook de enige leenvorm waarbij het mogelijk is om geld te lenen terwijl je negatief geregistreerd staat.

Wanneer krijg je een BKR registratie?

Het BKR staat voor Bureau Kredietregistratie en ze zijn gevestigd in Tiel. Je krijgt een negatieve BKR registratie als je in het verleden een lening of een abonnement hebt afgesloten en je de maandelijkse termijnen niet of niet op tijd hebt betaald. Als je dus niet aan je betalingsverplichting hebt voldaan dan maakt het BKR hier notitie van.

AanbiederBedrag 
FerratumMax. €1500,-Aanvragen
Saldodipje.nlMax. €1500,-Aanvragen

Zodra je weer een lening of een abonnement wilt afsluiten dan zal de nieuwe kredietverstrekker een BKR check uitvoeren. Zij zien dat je negatief geregistreerd staat en zullen je geen lening verstrekken. Je ziet het kan erg nadelig zijn als je een negatieve BKR registratie achter je naam hebt staan. Het vervelende is ook dat de negatieve registratie 5 jaar nadat de desbetreffende lening is afgelost nog steeds blijft staan.

BKR verwijderen
Zodra je vermoed dat je negatieve BKR registratie onterecht is dan kan je hier bezwaar tegen maken. Je zult hiervoor contact op moeten nemen met het bedrijf welke jouw BKR registratie heeft aangemeld. Je stuurt hiervoor een brief en legt hierin uit dat je het niet eens bent met de BKR registratie.

Tegenwoordig zijn er ook bedrijven actief die je kunnen helpen om jouw registratie te laten verwijderen. Bedenk wel dat dit veel geld kost en dat je nooit 100% zeker bent dat de registratie ook daadwerkelijk zal verdwijnen.

Geschillencommissie BKR
Als je er met het bedrijf welke jou heeft aangemeld niet uitkomt dan kan je ook nog naar de geschillencommissie BKR. Zij kunnen voor je bemiddelen en mogelijk heeft dit meer invloed op de financiële instelling.

Iedere BKR registratie heeft een eigen codering. Je zult de code van jouw BKR registratie moeten weten voordat je een poging onderneemt om deze te verwijderen. Hieronder zie je de BKR coderingen staan:

– BKR A1 Codering – Door u te verwijderen
– BKR A2 Codering – Door u te verwijderen
– BKR A3 Codering – Door u te verwijderen
– BKR A4 Codering
– BKR H Codering

Lenen met een negatieve BKR

Bijna iedereen staat wel geregistreerd bij het BKR in Tiel. Je wordt tegenwoordig namelijk al geregistreerd zodra je een mobiel telefoonabonnement afsluit. Aangezien je de telefoon op afbetaling koopt wordt dit gezien als een lening. Voor veel mensen kan dit nare consequenties hebben zodra ze bijvoorbeeld een huis gaan kopen.

Als je echter een negatieve registratie bij het BKR hebt staan dan gaat het een heel ander verhaal worden. Een negatieve registratie geeft aan dat je in het verleden niet altijd op tijd aan je betalingsverplichtingen hebt voldaan. Iedere kredietverstrekker zal zodra jij een lening aanvraagt meteen een BKR-check uitvoeren. Als blijkt dat je hier negatief uitkomt dan is het afsluiten van een lening niet mogelijk.

Minilening zonder BKR

Op het bovenstaande geldt gelukkig een uitzondering. Doordat je met een minilening een relatief klein geld bedrag leent zal er geen BKR check worden uitgevoerd door de minilening aanbieders. Dit betekent dat je dus wel kunt lenen met een negatieve BKR registratie. Niet voor niets wordt de flitslening ook wel lenen zonder gedoe genoemd. Want ook lenen zonder loonstrook is met de minilening mogelijk. Je zult er wel altijd rekening mee moeten houden dat het BKR er ook voor jou is. Zij beschermen jou tegen overkreditering zodat je niet meer geld leent dan dat je kunt terug betalen.