Tegenwoordig sluiten we abonnementen online af en we kopen als nooit te voren allerlei spullen via het internet. Voordat we dit doen vergelijken we de prijzen en voorwaarden van de producten en diensten welke we bestellen. Als je dus besluit een minilening aan te vragen is het ook aan te raden om de minileningen te vergelijken. Door te vergelijken sluit je niet alleen de goedkoopste lening af maar sluit je ook de minilening af tegen de beste voorwaarden. En dit is zeker als het om het afsluiten van een lening gaat erg belangrijk.

Online vergelijken

Voor het vergelijken van de leningen hoef je de deur niet uit. Het enige wat je nodig hebt om de minileningen te vergelijken is een computer, een tablet of een smartphone. Als je weet wat je wilt is het vergelijken een fluitje van een cent. Je hoeft alleen naar een website zoals deze en je kijkt naar de minilening aanbieders welke er voor handen zijn. Nu zijn er tegenwoordig niet veel minilening verstrekkers meer actief. De reden hiervoor zijn de regels en strenge eisen welke er door het AFM zijn opgesteld. Sinds 2011 zijn deze strengere regels van kracht en nadat deze werden ingevoerd zijn er veel aanbieders beboet en zelfs opgeheven.

AanbiederBedrag 
FerratumMax. €1500,-Aanvragen
Saldodipje.nlMax. €1500,-Aanvragen

Voordeel
Het voordeel is dat de minilening aanbieders welke nog actief zijn zich wel een de regels houden. Voor jou als consument een veilige gedachte. Geen hoge rentes en geen addertjes onder het gras zodra je een minilening gaat afsluiten. Zo kom je in ieder geval niet voor vervelende verassingen te staan, want daar zit niemand op te wachten.

Tip: vergelijk ook voordat je een minilening wilt afsluiten bij een minilening aanbieder waar je al bekend mee bent. In deze markt kunnen de rentepercentages en de voorwaarden namelijk snel veranderen.

Minilening vergelijken en afsluiten

Als je de minileningen hebt vergeleken is het tijd om een minilening aan te vragen. Uiteraard doe je dit bij de kredietverstrekker welke er volgens jou het beste uitkwam. Lage kosten en goede voorwaarden dat is alles waar je op moet letten. Doordat er weinig minilening aanbieders actief zijn is het vergelijken zo gebeurd. Maar door de beperkte keuze zullen de kosten over de minileningen ook niet ver uit elkaar liggen als je kijkt naar de aanbieders.

Tweede aanvraag
Als je al eens een minilening hebt afgesloten bij een aanbieder dan is de kans groot dat je weer voor deze verstrekker gaat. Het voordeel hiervan is dat je op deze manier je geld sneller ontvangt. Bij een tweede aanvraag hoef je namelijk geen formulieren meer in te vullen en terug te sturen. Het kan dus gebeuren dat je een minilening aanvraagt en het geld al binnen 10 minuten op je rekening hebt staan. De minilening aanbieders welke wij op onze site hebben staan houden zich in ieder geval aan de regels en strenge eisen van het AFM.

Lenen zonder papierwerk en gedoe

Welke minilening aanbieder je ook uitkiest, je zult er achter komen dat je geld kunt lenen zonder papierwerk en gedoe. Dit wil zeggen je kunt een minilening aanvragen zonder BKR en je kunt een minilening zonder loonstrook aanvragen. Dit kan bij iedere kredietverstrekker welke minileningen aanbiedt. Hier hoef je dus niet op te vergelijken, het hoort als het ware bij de voorwaarden van de minileningen. Bedenk wel dat je niet te snel overstag gaat om een lening af te sluiten. Lenen kost namelijk altijd geld.