5 Minilening Tips

Het aanvragen en afsluiten van een minilening is tegenwoordig zo gebeurd. Je hebt niet meer nodig dan een computer, tablet of smartphone. Je vult het bedrag wat je wilt lenen in en binnen 24 uur heb je geld op je rekening. Het lijkt allemaal heel makkelijk…. en dat is het in de praktijk ook! Toch kun je wel wat minilening tips gebruiken. Wij hebben hier enkele tips voor je online gezet zodat je in ieder geval de beste minilening afsluit.

Tip 1. Leen nooit te veel

Een vrij logische tip maar we zien nog steeds dat mensen veel meer geld lenen dan dat ze uiteindelijk nodig hebben. Zonde! Je betaald namelijk over iedere euro welke je extra leent ook rente en waarom zou je dit willen? Als je bijvoorbeeld een bedrag van 200 euro nodig hebt kom dan niet in de verleiding om 1000 euro te gaan lenen.

AanbiederBedrag 
FerratumMax. €1500,-Aanvragen
Saldodipje.nlMax. €1500,-Aanvragen

Tip 2. Minileningen vergelijken

We kunnen het niet vaak genoeg vermelden maar voor het afsluiten van een minilening doe je er goed aan de minileningen te vergelijken. Je weet zo tenminste dat je geen minilening afsluit waar je veel te veel rente of andere kosten bij betaald. En niet geheel onbelangrijk je kent de voorwaarden op deze manier. De minilening aanbieders welke wij op onze website hebben vermeld, staan allen onder toezicht van het AFM. Je weet dus dat je nooit teveel zult betalen.

Tip 3. Lenen met BKR

Heb jij een negatieve BKR codering? Je weet dus dat je in het verleden niet op tijd aan je betalingsverplichting hebt voldaan. In principe kan je met deze negatieve BKR codering nergens geld lenen. Bij de minilening werkt het anders hier kun je wel lenen met BKR. Maar maak nu niet de fout dat je deze niet op tijd aflost. Het zou zonde zijn als je aan het einde van de looptijd de lening niet op tijd terug betaald en je daardoor een flinke boete ontvangt. Je loopt dan ook de kans dat je bij de desbetreffende minilening aanbieder niet meer terecht kunt als je geld wilt lenen.

Tip 4. Leen niet te overhaast

Het is natuurlijk ideaal geld lenen zonder BKR en het met 10 minuten op je rekening hebben staan. Je regelt het online en over 10 minuten kun je het geld al uitgeven. Let hierbij wel op dat je niet te snel van deze snelle geld lening gebruik maakt. Kijk eerst of er nog andere opties zijn om geld te lenen of om op een normale manier aan geld te komen. Heeft het geld wat je wilt lenen wel zo veel spoed? Met spoed geld lenen is prima maar neem wel altijd even de tijd om alles goed te overzien.

Tip 5. Let op de looptijd

Snel geld lenen kan dus heel makkelijk zijn maar je zult begrijpen dat de looptijd over de minilening ook niet bijster lang is. De looptijd is de periode welke ingaat zodra het geld bij jou op je rekening staat tot het moment waarop je het moet aflossen. De looptijden variëren bij de kleine leningen van 15 tot 62 dagen. Kijk dus eerst hoe lang de looptijd is, het kan je een hoop ellende besparen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *