Minilening: Makkelijk lenen tegen lage kosten

Willen en hebben zijn twee heel verschillende dingen, maar toch leven we in een wereld waar het verschil tussen die twee steeds kleiner wordt. Tegenwoordig is het heel normaal om, wanneer we iets willen, online gaan en met een paar klikken het begeerde een dag later te laten bezorgen. Willen en hebben worden steeds meer synoniemen van elkaar.

Wat als hebben niet lukt?


Toch kan het voorkomen dat we geld te kort komen. Sparen, wachten, een compromis sluiten…het is allemaal erg nobel, maar soms is het simpelweg niet prettig om beperkt te worden door onze financiële situatie. Daarnaast zijn er voldoende voorvallen te bedenken waar wachten of sparen niet de beste opties zijn. Denk bijvoorbeeld aan een reparatie die met spoed moet worden uitgevoerd, of een aanbieding die binnen een bepaalde termijn verstrijkt.

AanbiederBedrag 
FerratumMax. €1500,-Aanvragen
Saldodipje.nlMax. €1500,-Aanvragen

Van willen naar krijgen


De oplossing is een lening, maar geld lenen kan ingewikkeld zijn. Een kredietverstrekker zal jouw inkomen toetsen en in verreweg de meeste gevallen leidt een lening tot een BKR-registratie. Bovendien wordt op een lening doorgaans een rente in rekening gebracht. Het is niet voor niets dat de leus Let op: Geld lenen kost geld tegenwoordig opduikt op alle plekken waar geld geleend kan worden.

Het kan makkelijk


Toch hoeft geld lenen niet altijd een probleem te zijn. Sterker nog, voor kleine bedragen kan een zogeheten minilening de afstand tussen willen en hebben voor je verkleinen.

Wat is een minilening?

Een minilening sluit je af wanneer je een klein bedrag (tot ongeveer 1000 Euro) leent met een korte looptijd (in de meeste gevallen tot zo’n 30 dagen). In tegenstelling tot een normale lening kan een minilening snel worden afgesloten. In enkele gevallen zal er zelfs geen BKR-registratie aan te pas komen, hoewel dit per kredietverstrekker zal verschillen.

Waarom een minilening?


Het grote voordeel van een minilening is dat je op zeer korte termijn over jouw geld kunt beschikken. Daarnaast worden over een minilening lage administratie- en/of servicekosten gerekend. Nog prettiger is dat je bij een minilening niet jarenlang een vast bedrag per maand hoeft te betalen. De korte loopttijd van een minilening zorgt voor overzicht en rust.

Eén belangrijke voorwaarde


Eigenlijk kent een minilening maar één voorwaarde. Het geleende bedrag moet je op korte termijn terugbetalen. Ben je hiertoe in staat, dan zijn er weinig nadelen aan een minilening. Het is een lening die uitermate geschikt is als je net even dat beetje extra nodig hebt om een korte periode door te komen. Het kan ons allemaal overkomen dat we even krap bij kas zitten. Een minilening zorgt in zulke gevallen voor de overbrugging naar een minder krappe tijd.

Tot slot…


Wanneer je op korte termijn behoefte hebt aan een bedrag dat je niet direct tot jouw beschikking hebt, is een minilening een eenvoudige, veilige en goedkope manier om geld te lenen. Zoals bij elke lening is het natuurlijk wel belangrijk dat je de voorwaarden van jouw kredietverstrekker goed bestudeert alvorens je met een partij in zee gaat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *